10 Kasım 2012 Cumartesi

10 PARMAK KLAVYE ÖĞRENME


10 Parmak Klavye Eğitimi-Q Klavye
10 Parmak Klavye Eğitimi-Renkler



F veya Q Klavyede 10 Parmak kullanarak hızlı yazmayı öğretmeyi kim istemez ? Bunun için çok güzel hazırlanmış bir site keşfettim bugün. http://typingme.com/10-parmak-klavye-q/10-parmak-ders1.php
Adım adım öğretiyor sayfada 15 ders mevcut. Ücretsiz Uygulamalı olarak, evde işte her yerde rahtlıkla öğrenebileceğiniz bir program.
Şimdiden herkese 10 parmağa 10 marifet =)

9 Kasım 2012 Cuma

8 Kasım 2012 Perşembe

ANJELİKA AKBAR

MÜZİK ZİYAFETİ


Bugün tanımakta geç kaldığım bir sanatçıyı tanıtmak istiyorum.



Kendisi Kazakistan doğumlu olan Anjelika`nın annesi ve babası müzisyen. 2.5 yaşında notaları ve  piyano çalmayı öğrenmiş. Özel eğitimlerinin ardından klasik müzik sanatçısı için çok da parlak gelecek vaad etmeyen Türkiyede yaşamaya karar vermiş. İnsanın ruhuna işliyor besteleri.

7 Kasım 2012 Çarşamba

AROMATİK YAĞ YAPMA (DİY)



Minicik şişelerde yüksek fiyatlara satılan aromatik yağları kendimizde çok kolay yapabiliyoruz. Aktarlarda aromatik yağları gördüğümde hep elimizi uzatıp sonra geri çekmişimdir. Nedense hiç güvenemiyorum aktarlardaki aromatik yağlara, bu yüzden bu yazıyı okuyunca mutlu oldum =) İşte size aromatik yağların tarifi;


  • Öncelikle aromatik yağ yapmak için cam şişelere ihtiyacımız var. Önceden cam şişeleri sıcak, sabunlu suyla iyice yıkayıp kurutuyoruz.
  • Yağımızı aromalandırmak için bir su bardağı aromaya ihtiyaç var. Başlangıçta kolay başarı elde edebilmek için lavanta, biberiye gibi keskin kokulu bitkileri tercih edebiliriz. Bir bardak kuru lavanta çiçeği işimizi görecektir.
  • Yağı ne için kullanacağımız önemli.. Eğer cildimiz için kullanacaksak bebek yağı ya da badem yağı gibi yağları baz olarak kullanabiliriz. Genel amaçlı kullanım için ayçiçek yağı, eğer yemeklerde kullanmak istiyorsak da zeytinyağı kullanabiliriz.
  • Oda sıcaklığındaki 2 bardak yağımızı şişeye boşaltıyoruz.. Ölçümüz her zaman bir bardak aromaya iki bardak yağ.
  • Kavanozumuzun ağzını kapatarak güneşli bir yerde 4-5 gün bekletiyoruz. 4-5 gün sonra yağı süzerek, yen aroma koyuyoruz ve 4-5 gün daha beklettikten sonra tekrar süzüyoruz. Böylece yağımızın aromasını daha da keskinleştirmiş olduk.
  • Süzülmüş yağımızı, kremlerde, tatlılarda, jellerde kullanabilmek üzere serin bir yerde muhafaza ediyoruz.



  •  
    Bitkisel ve aromatik yağlar

    MARSHMALLOW YUMMMYYY...

    6046392125_d65db8047b
    Hem gözünüze hemde damağınıza hitap edecek Marshmallowlar. Artık neredeyse küçük marketlerde bile bulabileceğiniz marsmallowları erittiğiniz çikolata , renkli şekerler, hindistan cevizi, fındık ceviz... artık siz hangisini tercih ediyorsanız süsleyip sevdiklerinize güzel bir sunum yapabilirsiniz.






    6 Kasım 2012 Salı

    AYAKKABI TAŞIMA ÇANTASI



    Organizatörleri oldum olası sevmişimdir. Neyi organize ettiğinin pek bir önemi yoktur benim için yeterki kullanışlı olsun. Aşağıdaki ayakkabı taşıma/saklama çantası çok güzel düşünülmüş ancak bu tür organizatörlerin çoğu elinize geçtiğinde beklediğiniz gibi olmuyor. Neden mi ?? Benin yakındığım konulardan biri bu tarz organizatörlerin çok basit malzemler kullanıp yapılması, hatta bazılarında garip bir plastik kokusunun olması. Alıyor muyum ? Evet. Kesinlikle iş görüyor ama göz yanılmalarına dikkat etmek de lazım. Aşağıdaki resime baktığımızda 6 tane ayakkabı konuldugu görülüyor.



     Benim minicik ayakkabılarım (34.5) 6 tanesi zorla sıkıştırılıyor. Özellikle topuklu ayakkabı ise koyacaklarınız siz onu şimdiden 5 veya 4 olarak düşünün derim ben..
    Birde çanta resimdeki kadar düz durmuyor ince malzeme kullanıldığı için koyduğunuz ayakkabılara göre şekil alıyor...Bunun yanında olumlu yanları fermauralı oluşu, tozu içeri geçirmeyişi, ayakkabılar çıktıktan sonra ürünün yer kaplamaması katlanıbilir olması hafifliği, seyahatler için kullanışlı olması...
    Bulduğum en uyguna satan site bu http://www.indirdik.com/Shoe-Tote-Tasinabilir-Ayakkabi-Cantasi#2  Gerçekten bu fiyata denemeye değer =)

    KENDİN YAP (DİY) PASPAS KİLİM

    paspas-yapımı
    rag rug tutorial

    Yukarda gördüğünüz sevimli paspas kaymaz paspasların deliklerinden eşit şekilde kesilmiş eski penyelerinizden meydana geliyor =) Kaymaz paspasın deliklerinden bu şeritleri geçirip düğümlüyorsunuz ve sonuç bu.. Hadi hamaratlı eller durmayın..
    Kaynak Site : http://www.craftaholicsanonymous.net/how-to-make-a-rag-rug-by-everyday-art

    KIVIRCIK SAÇTA TEK DÜZELİKTEN KOLAY KURTULMA

    Bugün özellikle benim saçım gibi kıvırcık mı olsam düz mü olsam ikileminde kalmış sonunda ortaya karışık dalgası ne olduğu belli olmayan bayanlar için bir yazı paylaşmak istiyorum.

    124834220891393638 w20kecIS c Kıvırcık Saçın Tekdüzeliğinden Kurtulma Rehberi!
    Kadınlarla arasındaki mücadelede tek bir kazanan vardır; tekdüzelik! Doku ve yapısı ne olursa olsun, kıvırcık saçla baş etmek çıldırtıcı olabilir. Bu yüzden kıvırcık saçlı hanımlar, kendilerine az çok yakışan bir kesim ya da model bulduklarında ondan bir türlü vazgeçmezler.
    Stilist Craig Carter, “Kadınlar, kıvırcık saçla az buz mücadele etmiyorlar,” diyor. Ne de olsa, su dalgasının, kıvırcık saçın ya da sık dalgalı saçın hakkından gelmek, diğer saç tiplerine göre ekstra bakımı ve şekillendirme ürünü kullanmayı gerektiriyor. Ancak evde düzenli olarak yapacağınız bakıma ek olarak birkaç yeni ve kolay şekillendirme hilesiyle saç modelinizdeki tekdüzelikten kurtulmanız işten bile değil.
    Saç ÖrgüsüMariah Carey’in saç tasarımını yapan Daven Mayeda, kıvırcık saçlı hanımlara beş ayrı balıksırtı örgü yapıp öyle yatmalarını öneriyor. “Uyanınca örgüleri çözdüğünüzde saçınız harika görünecek,” diyor Mayeda ve ekliyor; “Bu, saça ısı uygulamayı gerektirmeyen, doğal bir yoldur, ayrıca birkaç gün boyunca da şeklini korur.”

    İri dalgalı saç modeli yapmak istiyorsanız, Mayeda, siz uyurken dağılmayacak bölgelere beş-altı ayrı topuz yapmanızı öneriyor. Suyla karıştırdığınız nemlendiriciyle saçınızı ıslatın, sonra da saçınızı sarın, topuz yapıp iğne tokalarla tutturun. Siz uyurken saçlarınız kuruyacaktır. Sabah kalktığınızda tokaları çıkartıp saçlarınızı açık bırakın.
    AsimetriMayeda’ya göre, “Kıvırcık saçta her tür asimetri harika durur.” Saçın tek bir bölgesini sararak deney yapmanızı öneriyor Mayeda. Asimetrik model yaratmanın başka bir yolu: Saçınızı yandan ayırın ve ayırdığınız tarafı gevşek bir biçimde örün.
    KatlarStilist George Gonzalez, “Kıvırcık saça farklı şekiller yaratmak için, ya birkaç kısa kesiyorum ya da saç tepesini ve yanları düzleştirmek yerine yüz çevresinde kahkül yapıyorum,” diyor. Katlar ve kahküllerle ortadan topuz yaptığınızda, düz ya da dalgalı saçlı kadınlarda görüp de imrendiğiniz dağınık buklelere kavuşabilirsiniz.
    AksesuarlarKıvırcık saç; saç çubuğu, muz toka, tarak, topuz iğnesi ve ipek eşarplar gibi türlü türlü aksesuarlar için mükemmeldir. Topuz aparatları, topuza saç çubuğu ya da tokasıyla rahatlıkla tutturulabilir. Taşlı, boncuklu, imitasyon pırlantalı… Farklı türde topuz aparatlarını Internet üzerinden de güzellik ürünleri satan mağazalardan da satın alabilirsiniz.
    Photo: Corbis Images
    Valli Herman, çeşitli yayınlar için moda, güzellik ve gezi konularında yazmaya devam etmektedir.